Monday, May 18, 2009

Hepi Mother's Day, MAKs!!

i made this sweet n lovely cuppies on Mother's Day..dedicated to both my beloved MAKs.. SELAMAT HARI IBU!!




9 comments:

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

i br nak berjinak2 into cuppy hobby, 1st attemp was for miya's bday haritu. since beli icing 1 color aje, takde la design beria sgt.

benda ni mmg addictive kan?

Anonymous said...

salam ika, nice cupcakes... just curious, ika guna oven jenis ape ye? sj nak try gak. kalo oven cenonet je yg kat umah tu, leh guna wat cupcakes ke?

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

i masak cupcake pakai microwave aje..hehe...cepat lak tu. 3-4mins dah siap..kita takde oven lg..hehehe

cupcake-caR said...

Mama-Miya: memule dulu pun niat i bljr wat cuppy ni sbb nk wat sndiri tuk bsday Eiymann..x sngka skg ni addicted to cupcake laks.. hehe..

Anony: salam (sori x tau nama).. oven yg i gune pun biase2 jer..blum yg hrga ribu riban lg.. blh jer gune oven cenonet..dgn syarat temperature leh reach 180 deg C..

cupcake-caR said...

Mama-Miya: ouh izzit..3-4 mins jer.. i msk 20mins..;-)

Anonymous said...

sori ye tanya soklan bodo.... kalo nk ltk gmbr anak, kena bg softcopy ke ape? nanti yg tu awak hantar kat kedai ke to print @ bleh je buat sendiri? btw,kek yg mcm bday anak awak tu brp kg? bleh order utk bday cake jugak ke?

cupcake-caR said...

Anony: hehe..xper tnye soklan bodoh ker.. soklan pndai ker.. kt sini mmg kaunter p'tnyaan..;-)

fr edible cake/cupcake kena email softcopy gmbr tu..then, nnt i htr print..ni kena gune printer khas.. gune food colouring catridge.. gmbr tu akn diprint ats sugar paste.. so mmg blh mkn.. so far i htr tmpah jer edible tu coz xde printer..printer tu hrga nye rm2-3 ribu.. lum ckup bajet nk bli sndiri..huhu..

photocake bsday Eiymann tu 2kg++.. blh jer klu u nk order..

nasaoji said...

saya menyokong kak icar ku ini..

nnt kt cuba yer..;p

cupcake-caR said...

nasaoji: tenkiu ats sokongan mu itew..;-)

Blog Widget by LinkWithin